top of page
 • Monique

Senior Key Account Manager / Digital Consultant - Rotterdam

Bijgewerkt op: 25 aug. 2021

NIEUW!

Onze opdrachtgever ondersteunt grote en middelgrote organisaties bij het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van moderne marketingtechnieken: websites, apps, platformen en applicaties. Zij zorgen voor een perfecte harmonie tussen data, content en technologie. En streven naar volledig gepersonaliseerde en relevante marketingcommunicatie die op massaschaal via de juiste kanalen kan worden uitgerold. Ze noemen dat Digital Performance Marketing. Zij helpen hun klanten om te groeien op gebied van data, content en technologie, en zorgen er voor dat deze onderdelen zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Hoe beter deze onderdelen in harmonie zijn, hoe persoonlijker en relevanter de klantbeleving en hoe beter het uiteindelijke resultaat.


Wat ga je doen?

Als Senior Key Accountmanager ben je aanspreekpunt voor onze grotere bestaande klanten (100k+ omzet per klant per jaar) en ben je voor hen een inhoudelijke sparringpartner. Je adviseert je klanten op strategisch niveau en bepaalt samen met de klant welke dienstverlening nodig is om de marketingstrategie uit te voeren. Je bent in staat zelf je accountplan en

strategie op te zetten en de klantrelaties daarmee uit te bouwen. Je counter part aan klantkant kan zijn: marketing directeur, marketing manager, manager communicatie, commercieel directeur en soms ook CTO of technisch programma managers. De klanten zijn met name in b2c en b2b2c. b2b is een uitzondering.


Je hebt technisch inzicht, begrijpt hoe marketing technologie en platformen in elkaar zitten. Je snapt dus de digitale business en hebt een bureau achtergrond, waardoor je een volwaardig gesprekspartner op niveau bent voor Marketing- en/of Commercieel Directeuren en soms ook CTO’s of Programma Managers aan de andere kant van de tafel. Je hebt dus absoluut ervaring met ‘consultative selling’, accountmanagement en adviseren rondom marketing technologie (websites, apps, platformen).


In deze veelzijdige rol, zorg jij niet alleen voor hun bestaande klanten, maar zorg je er ook voor dat er new business gegenereerd wordt (ca. 30%) . Je bent dus een gesprekspartner op niveau en gaat het bureau helpen om bedrijven aan te trekken die passen bij de visie van het bureau, zodat het bureau verder kan groeien. Je neemt de lead in pitch trajecten. Uiteraard heb je support van de specialisten in je team, samen met hen werk je aan projectvoorstellen, offertes, pitches en presentaties.


Je bent het gezicht naar buiten en onderhoudt actief het relatienetwerk van dit bureau. Je hebt een uitgebreid netwerk, signaleert new business opportunities en brengt deze in kaart. Je hebt ervaring met funnel management (CRM, sales opportunities, kansinschattingen etc) en weet hoe je deze moet benutten om hier new business uit te halen. Je regelt de juiste afspraken op hoog niveau en inventariseert de behoefte binnen het bedrijf.


Jij blijft gesprekspartner voor de door jouw binnengehaalde accounts, je bewaakt de lange termijn visie en doelstellingen van je accounts en blijft high level betrokken op de lopende projecten. Waardoor je kansen voor nieuwe projecten kan signaleren en fungeren als sparring partner voor nieuwe vraagstukken. De dagelijkse project werkzaamheden draag je echter over aan je team. Zo blijft jouw focus op het genereren van new business bij zowel jouw bestaande accounts als nieuwe, interessante opdrachtgevers die je weet aan te trekken.


Wat vragen we van jou?

Natuurlijk heb je een ondernemende drive, ben je inhoudelijk sterk. Maar je bent met name veelzijdig, pro-actief, positief en iemand die in oplossingen denkt. Je komt niet in een gespreid bedje, veranderingen om beter te worden omarm je. Je bent dus flexibel.


We zoeken iemand met;

 • HBO- of WO werk- en denkniveau

 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen de branche aan de bureaukant

 • Ervaring in het specifieke domein van (digital) marketing, media, communicatie is belangrijk

 • Passie voor het vak: altijd op zoek naar de digitale innovatieve oplossingen

 • Sterke netwerker en relatiebeheerder

 • Ervaring met consultative selling; verkopen/account management/advisering rondom marketing technologie (websites, apps, platformen) is vereist

 • Cross selling helpen opzetten en organiseren

 • Goede combinatie van denken en doen

Competenties

 • Ondernemend

 • Zelfredzaam

 • Nuchter

 • Authentiek

 • Goede luisteraar

 • Empathisch

 • Sociaal

 • Verbanden kunnen leggen

 • Logisch (analytisch) denkvermogen


Locatie

Rotterdam


Contactpersoon

Bel Monique voor meer informatie 06-43020410 Of mail direct je CV naar monique@postenkornet.nl

540 weergaven

Comments


bottom of page