top of page
 • Monique

Marketing Strateeg - amsterdam&partners

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

VERGEVORDERD STADIUM!

amsterdam&partners is een publiek-private not for profit stichting, die bouwt aan een betere reputatie van de Metropool Amsterdam. Ze zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen ze bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. De organisatie heeft een hoofdkantoor, een I amsterdam Store en twee vestigingen op Amsterdam Centraal en Schiphol. amsterdam&partners richt zich op 3 kerndoelgroepen:

1) bewoners 2) bedrijven en 3) bezoekers.


Missie

amsterdam&partners werkt aan een leefbare en welvarende Metropool Amsterdam met een integrale aanpak die bewoners centraal zet en bezoekers en bedrijven gastvrij blijft ontvangen. De focus ligt op kwaliteit en niet op kwantiteit. De organisatie verbindt alle betrokken partijen zoals gemeenten, bedrijven, culturele instellingen en kennisinstellingen om samen te werken aan de kansen en uitdagingen van de Metropool Amsterdam.


De strategie en activiteiten van amsterdam&partners zijn gericht op het bouwen aan een betere reputatie van de Metropool Amsterdam. De organisatie gidst bewoners door het diverse aanbod in de stad. Ze richten zich ook op bedrijven, talent en congressen die iets toevoegen aan deze mooie regio, omdat zij banen creëren voor Amsterdammers of bijdragen aan uitdagingen van de stad, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en innovatie.


Wie zoeken wij?

Voor het team Insights & Marketing Strategy zijn wij op zoek naar een Marketing Strateeg. Het team bestaat uit een drietal marketing strategen, een communicatie strateeg en twee data & analyse experts. De marketing strategen bouwen aan een doelgroepgerichte strategie, de communicatie strateeg is aanspreekpunt voor de branding & communicatie strategie over alle doelgroepen heen. Het beïnvloeden van kennis, houding en gedrag van doelgroep gebeurt door gerichte en steeds meer gepersonaliseerde inzet van communicatie, content en producten zoals de Iamsterdam CityCard. Data en consumer insights vormen de basis voor uitwerking en evaluatie van al onze activiteiten.


In deze vacature ligt de focus op de doelgroep (nationale en internationale) bezoekers, waarbij het met name gaat om het bouwen aan de reputatie van en het gidsen van bezoekers binnen de Metropool Amsterdam. Dit in navolging van het recent advies advies-voor-herontwerp-bezoekerseconomie-amsterdam tot stand gekomen door een unieke co-creatie met bedrijven, culturele instellingen, bewoners en experts. Je rapporteert aan (en werkt nauw samen met) de Managing Director Insights & Marketing Strategy.

Competenties

 • Je hebt een duurzame visie op toerisme, weet hoe je een merk c.q. identiteit en reputatie bouwt en doelgroepen bereikt.

 • Je geeft vanuit de visie richting aan de strategie voor de doelgroep, stelt op basis van heldere doelen (KPI’s) een plan van aanpak op, zorgt ervoor dat acties in gang worden gezet en voor een gedegen evaluatie.

 • Je bent op inhoudsniveau verantwoordelijk en geeft met interne en externe stakeholders richting aan activiteiten gerelateerd aan (gebieds-)identiteit & branding, communicatie en productontwikkeling.

 • Je kan planmatig en gestructureerd werken, kan goed hoofd- van bijzaken scheiden; benadert vraagstukken integraal.

 • Je bent een inhoudelijke gesprekspartner voor partners en zorgt voor draagvlak bij zowel interne als externe stakeholders, waaronder gemeente, provincies, bedrijfsleven, culturele en kennisinstellingen.

 • Je zet je vakinhoudelijke expertise in voor vernieuwing binnen het marketing- en communicatievakgebied en ondersteunt de organisatie in haar ontwikkeling op dit gebied.

 • Je bouwt en onderhoudt actief een professioneel netwerk binnen de Metropool Amsterdam.

Persoonlijk

 • Je bent een bevlogen strateeg en merkdenker, iemand die op overtuigende wijze het gedachtengoed in co-creatie met partners en stakeholders verder brengt.

 • Je voelt je betrokken bij de missie en werkwijze van a&p en hebt sterke affiniteit met grootstedelijke vraagstukken gerelateerd aan een duurzame, economische en sociaal sterke bezoekerseconomie.

 • Je bent een kritische innovatieve denker, analytisch sterk en weet onderliggende verbanden snel te leggen en er op in te spelen.

 • Je bent communicatief sterk, organisatiesensitief en een verbinder van mensen.

 • Je bent in staat collega’s mee te nemen in veranderingen.

 • Je bent stressbestendig, in staat hoofd- van bijzaken te scheiden, prioriteiten te stellen en een helicopterview te bewaren.

Wat je verder meebrengt

 • Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding.

 • Meer dan 10 jaar relevante ervaring o.g.v. marketing (strategie) in een (complexe) organisatie.

 • Bij voorkeur gewerkt voor organisaties die een brede publieke belangstelling genieten en hebt idealiter ervaring in publiek-private samenwerkingen.

 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 • Uitmuntende communicatie en presentatie skills.

 • Je hebt bij voorkeur kennis/ervaring/een relevant netwerk in Amsterdam.

Aanbod

amsterdam&partners is een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je werk doet. Zo vinden zij flexibele werktijden heel belangrijk. Doorlopende ontwikkeling is onderdeel van de bedrijfscultuur. Wil jij ook je bijdrage leveren aan een leefbare en welvarende metropool Amsterdam? Dan pas je bij deze werkgever!


Deze functie heeft een salarisindicatie van ca € 4.044,- tot € 4.929,- bruto per maand o.b.v. 38 uur, 32 uur is bespreekbaar.


Daarnaast:

 • Een uitdagende en brede rol met veel verantwoordelijkheid, waarbij je samenwerkt met veel verschillende disciplines. Een dynamisch speelveld met veel ontwikkel-mogelijkheden op diverse vlakken.

 • Een persoonsgebonden budget voor opleidingen.

 • De I amsterdam crew card, waarmee jij gratis of met korting toegang krijgt tot bijna alle Amsterdamse musea en attracties.

Meer informatie of direct solliciteren?

Is de vacature van Marketing Strateeg jouw volgende stap? Reageer dan direct! De selectie van deze procedure loopt via Post & Kornet. Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met Monique Post via 06 43020410 of monique@postenkornet.nl. Stuur jouw cv en motivatie uiterlijk 30 juli 2021 naar monique@postenkornet.nl


Een assessment kan onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.


Locatie

Amsterdam


Contactpersoon

Bel Monique voor meer informatie 06-43020410 Of mail direct je CV naar monique@postenkornet.nl

507 weergaven

Comments


bottom of page